1 Verwarm de oven voor op ovenstand 5/6 – 170°C. Haal de hindensteaks uit de koelkast.
2 Schik de krielaardappelen in één laag op de bakplaat van de oven waarop je eerst bakpapier hebt aangebracht. Overgiet met 3 eetlepels olijfolie en zet onderaan in de oven.
3 Voor de chutney: schil de uien en snijd ze in vieren. Leg ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, de helft van de suiker en de balsamicoazijn. Laat gedurende 30 min. garen midden in de oven en roer af en toe om. Laat afkoelen.
4 Bestrooi de krielaardappelen met rozemarijn en fleur de sel; zet ze opnieuw in de oven, deze keer in het midden. Verhoog de temperatuur tot 180°C en laat nog minstens 5 min. verder bakken.
5 Meng de uien met de rest van de suiker, de pijnboompitten en de vijgenconfituur. Kruid naar smaak met Espelettepeper en zout.
6 Braad het vlees in de braadpan op een hoog vuur in een mengsel van 20 g boter en 1 eetlepel olie, tot het een kleur krijgt. Voeg peper en zout toe. Bak verder tot de gewenste gaarheid is bereid, net zoals je een rundbiefstuk zou bakken.
7 Serveer de hindensteaks met de aardappelen en de vijgenchutney.
Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn is een recept van Delhaize