1 Schil en snij de zoete aardappelen in stukken. Leg ze in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. gaartijd.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Rasp de halloumi met de grove kant van de rasp.
4 Giet de aardappelen af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de specerijen toe, peper, zout en prak alles met de pureestamper. Voeg de eieren toe en roer krachtig. Doe er dan enkele fijngehakte muntblaadjes bij.
5 Verdeel de puree over individuele ovenschaaltjes en bedek met de geraspte kaas. Bestrooi met de granen en zet 15 min. in de oven.
6 Maak de salade klaar met de little gemkropjes, de komkommer, de olijfolie, de azijn en een beetje zout.
7 Serveer de salade bij de gratin.
Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden is een recept van Delhaize