1 Schil de butternutpompoen en lepel de pitten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ± 1 cm. Doe hetzelfde voor de rode bieten. Pel de ui en hak hem grof. Schil de wortelen en snijd ze in schuine schijfjes. Kook de 'Ebly' gaar volgens de instructies op de verpakking.
2 Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui erin glazig. Voeg de rest van de groenten, behalve de bieten, toe. Stoof nog even verder en giet er dan 1,5 l water bij. Voeg de kruidentuiltjes en het bouillonblokje toe en laat nog zo’n 10 min verder sudderen op een gematigd vuur. Voeg 3 min voor het einde van de kooktijd de bieten, de 'Ebly' en het citroensap toe. Kruid met peper en zout en verwijder de kruidentuiltjes.
3 Serveer de soep in grote kommen, brokkel de geitenkaas erover en werk af met fijngehakte peterselie.
Maaltijdsoep 'Ebly' met geitenkaas is een recept van Delhaize