Hindesteak met ananas, rum en speculaasspecerijen

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast.
  • 2 Pel de halve ananas, verwijder het harde deel in het midden en snij in stukken.
  • 3 Meng de olijfolie met de helft van de speculaasspecerijen; overgiet er de hindesteaks mee. Verhit een klontje boter in een pan. Leg er de steaks in en laat ze aan beide kanten goudgeel bakken. Zet het vuur lager en laat enkele minuten verder bakken; voeg zout en peper toe.
  • 4 Haal het vlees uit de pan en overgiet met de rum; krab de bakresten los en voeg de wildfond, de rest van de speculaasspecerijen en de ananasconfituur toe. Laat zachtjes sudderen.
  • 5 Laat inmiddels in een andere pan met de rest van de hete boter op een hoog vuur de ananasstukjes goudgeel bakken.
  • 6 Leg de hindesteaks in de pan met de saus, verwarm gedurende 30 sec. en kruid bij.
  • 7 Dien onmiddellijk op met wilde rijst.

Hindesteak met ananas, rum en speculaasspecerijen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Muffins met appels en speculaas
20 min Snack
Bekijk recept

Met nootjes gepaneerde hindesteak in 't paars en wit
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Met nootjes gepaneerde hindesteak in 't paars en w
0 min
Bekijk recept