1 Pluk de roosjes van de bloemkool en hak ze fijn in een keukenrobot tot ze tot dikke korrels vermalen zijn. Wring de gehakte bloemkool uit in een propere keukenhanddoek zodat er zoveel mogelijk sap uitgeperst wordt. Hoe droger de bloemkool, hoe krokanter het deeg zal zijn.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Meng de bloemkool met de eieren, de parmigiano en het fijngehakte basilicum. Kruid met zout en peper.
4 Bedek een ovenplaat met bakpapier en verspreid er het bloemkooldeeg op. Leg er een tweede stuk bakpapier op en rol de mengeling uit met een deegrol. Bak 15 min in de oven.
5 Snijd de kerstomaten doormidden en verdeel ze over de pizza. Strooi de geraspte mozzarella over de pizza en laat nog 10 min verder bakken.
6 Maak een salade van de rucola, 2 el olijfolie, zout en peper en meng.
7 Haal de pizza uit de oven en werk af met de rucolasalade.
Vegetarische pizza met bloemkool en rucola is een recept van Delhaize