Inktvisragout

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de tomaten: maak een kruisvormige insnijding en dompel ze gedurende 1 minuut onder in kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze: het vel komt makkelijk los. Snij ze in twee, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 2 Hak de ui en de look fijn en snij de paprika in blokjes. Fruit de ui en de look gedurende 5 minuten zachtjes in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de tomaten, de paprika, de suiker, het zout en de Espelettepeper toe. Laat zachtjes verder koken gedurende 30 minuten.
  • 3 Was en droog de inktvis; snijd ze in 2 of 3 als ze erg groot zijn. Giet 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de inktvis gedurende 2 minuten.
  • 4 Meng de saus, giet ze over de inktvis en voeg 10 cl water toe. Laat gedurende 40 minuten afgedekt verder koken op een zacht vuurtje.
  • 5 Verwarm de cognac, flambeer en voeg toe aan de inktvisbereiding. Meng goed en serveer met rijst.

Inktvisragout is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker