1 Snijd 1 citroen in schijfjes en leg even apart. Houd enkele verse kruiden apart voor de afwerking. Pel de ui en snijd grof. Pluk de blaadjes van de peterselie, munt en koriander en mix ze in een blender met het sap en de zeste van de resterende citroen, de ui en de droge kruiden. Mix tot een gladde puree, voeg een lepel olijfolie en een lepel water toe indien nodig. Kruid met zout.
2 Verwarm de oven voor op 220°C.
3 Vouw de vis open en vul hem met de groene puree. Vouw de vis dubbel en bind hem vast met een touwtje. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en schik de vis erop. Leg een schijfje citroen en wat groene kruiden op elke filet. Maak de lente-uitjes schoon, snijd grof en strooi over de vis. Besprenkel de visjes met enkele druppels olijfolie en kruid met zout. Gaar in de voorverwarmde oven gedurende 5 à 10 min.
4 Haal de visfilets uit de oven en overgiet ze met hun bakvocht. Serveer ze warm met enkele sneetjes stokbrood.
Gevulde vis met chermoula is een recept van Delhaize