Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten

4
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid het vlees met peper en zout. Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Smelt een lepel boter erin en schroei de everzwijnfilets er rondom in dicht.
  • 2 Pel de ui en snipper fijn. Haal het vlees uit de pan en bak de ui er even in op. Blus met de porto en laat de alcohol verdampen. Voeg de wildfond toe. Schil 6 vijgen, snijd in 4 en voeg bij de saus. Breng de saus aan de kook en prak de vijgen met een vork. Lepel de vijgenconfituur erbij en laat nog ± 10 min verder pruttelen op een zacht vuurtje.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de everzwijnfilets op een schaal, overgiet met de vijgensaus en werk af met enkele partjes resterende verse vijg. Gaar de everzwijnfilets verder in de oven gedurende ± 15 min. Laat nog ± 10 min rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden, zodat de vleessappen mooi behouden blijven.
  • 4 Schil de bieten, de rapen, de wortelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Zet een pot gezouten water met de vergeten groenten op het vuur en breng aan de kook. Kook de groenten beetgaar gedurende 15 min en giet vervolgens af. Zet een pan op het vuur met de resterende boter en bak de vergeten groenten er even in op. Kruid met peper en zout.
  • 5 Snijd de everzwijnfilets in plakjes en serveer de vijgensaus en de vergeten groenten erbij.

Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Everzwijnfilet Met Witloof In Ciney-sausje
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje
0 min
Bekijk recept
Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje
0 min
Bekijk recept
Everzwijnfilet met oesterzwammen
0 min
Bekijk recept