1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet de aardappelen af en plet ze met de kaas en de boter. Kruid met peper en zout, meng goed en houd warm.
2 Snijd de sjalotten in de helft zonder te pellen. Zet een pan op het vuur en schik de sjalotten erin met de open kant naar onderen. Overgiet met een lepel olijfolie, de helft van de sojasaus en de helft van de balsamicoazijn en voeg de takjes tijm toe. Zet het deksel op de pot en kook gaar gedurende 25 min. Indien nodig, kun je het deksel op het einde wegnemen en de saus zo zachtjes verder laten inkoken tot ze stroperig is. Let er wel op dat de sjalotten niet aanbranden.
3 Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Draai het vuur wat lager en gaar ze verder gedurende 15 min. Overgiet de bouten met de rest van de sojasaus en de balsamicoazijn, zodat de kip karamelliseert.
4 Spoel de spinazie en zwier droog. Serveer de kippenbouten met de puree, de sjalotten en een salade van jonge spinazieblaadjes.
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade is een recept van Delhaize