1 Snijd het uiteinde van de groene asperges en snijd ze in
3 Blancheer de stukjes asperge gedurende 2 min in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water zodat de asperges hun mooie groene kleur behouden.
2 Warm de groentebouillon op. Pel de knoflook en de sjalotten en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur met een lepel boter en fruit de knoflook en de sjalot erin glazig. Voeg de rijst erbij en bak even mee tot hij glazig is. Blus de rijst met witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de warme groentebouillon beetje bij beetje toe en laat de rijst de bouillon telkens opnemen alvorens nieuwe bouillon toe te voegen. Roer voortdurend en herhaal tot je een romige en gare risotto hebt.
3 Schil zeste van de citroen en zet even apart voor de afwerking. Pers de citroen vervolgens uit en giet bij de risotto. Voeg de stukjes groene asperge en de resterende boter bij de risotto. Breng op smaak met peper, zout en de geraspte parmigiano.
4 Breek de kreeft in stukken, houd de poten even apart en haal het vlees uit de kreeft.
5 Verdeel de risotto over de borden en schik er het vlees van de kreeft op. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en de zeste van een citroen en serveer meteen.
Risotto van kreeft en groene asperges is een recept van Delhaize