1 Schil en hak de uien fijn. Stoof ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de boter. Voeg hier het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat zachtjes sudderen.
2 Braad ondertussen het in dikke blokjes gesneden everzwijn op een hoog vuur in een grote braadpan met de rest van de hete boter. Voeg peper en zout toe.
3 Doe het vlees in de stoofpan. Giet een beetje bier in de braadpan, schraap al het sap goed weg en giet dit in de stoofpan. Voeg hieraan de rest van het bier, 20 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 uur 15 min. sudderen op een heel laag vuur.
4 Voeg daarna de in schijfjes gesneden wortelen en de met mosterd besmeerde plakjes peperkoek toe. Meng en laat 30 min. doorkoken, steeds met het deksel op de pan.
5 Kruid opnieuw en dien goed warm op met een puree van knolselder of duchesseaardappelen.
Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier is een recept van Delhaize