1 Snij een julienne van ui, selder, wortel en venkel.
2 Bak de garnalen in olijfolie en deglaceer met cognac. Voeg dan de saffraan, alle groenten, de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de witte wijn toe. Giet er 5 dl water bij. Laat 5 minuten koken.
3 Mix kort met een staafmixer en doe de soep dan door een zeef. Laat nog 1 minuut koken en voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met cayennepeper. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
4 Voor je opdient: breng de soep opnieuw aan de kook, haal ze van het vuur en voeg de room toe. Mix met de staafmixer tot de soep lichtjes schuimt.
5 Stel het hapjesbord samen met minicroque-monsieurs (wit brood, mozzarella en truffelpasta) en Pidy-cups in allerlei vormen en kleuren gevuld met rillette, paté en mousse van eend en afgewerkt met gekonfijte ui en portogelei.
Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortiment is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet