Pasta met paddenstoelen en rucolaolie

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem een maatbeker en giet er de olijfolie in, voeg de rucola toe en kruid stevig met peper en zout. Mix fijn tot een groene olie.
  • 2 Kook de linguine gaar in kokend gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Laat zorgvuldig uitlekken.
  • 3 Borstel de paddenstoelen schoon en snijd de shiitake en de champignons in stukjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak er de fijngesnipperde sjalot glazig in. Voeg alle paddenstoelen toe en bak verder. Voeg de linguine toe en bak nog even mee op zodat deze opwarmen. Giet op het einde de rucolaolie erbij.
  • 4 Verdeel de pasta over de borden, strooi er wat geraspte parmigiano over en werk af met enkele plukjes peterselie. Serveer meteen.

Pasta met paddenstoelen en rucolaolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtartaar met rucolaolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met rucola
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Koud soepje met geitenkaas
Bekijk recept
Rillette van makreel met roquette
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept