1 Hak de kruiden (rozemarijn, tijm en marjolein) fijn. Bereid de polenta volgens de instructies op de verpakking. Meng de geraspte parmigiano en de gehakte kruiden onder de polenta. Spreid de polenta uit over een vel bakpapier, druk even aan en laat volledig afkoelen. Steek met een stervormige uitsteekvorm sterretjes uit de polenta.
2 Zet een pannetje op het vuur met 2 el olijfolie en konfijt er de kerstomaten in gedurende 10 min. Kruid met zout, bestrooi met suiker en laat even karamelliseren.
3 Zet een pan op een zacht vuur met 1 el boter en bak er de morieltjes in gedurende 20 min. Giet de wijn en de room erbij, voeg de gorgonzola toe en kook nog 5 min verder. Kruid met peper en zout.
4 Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak er de polentasterretjes krokant in. Serveer er de gekonfijte tomaatjes en de morieltjes met gorgonzola bij.
Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzola is een recept van Delhaize