1 Schil de aardappelen. Maak de preistammen schoon en snipper fijn. Zet een grote pot water op het vuur en kook de prei en de aardappelen gaar in de groentebouillon.
2 Verwarm de oven voor op 180°C en bereid ondertussen de zalmworst.
3 Pel hiervoor de sjalot. Rist de blaadjes tijm en ‘cutter’ fijn samen met de sjalot. Voeg de zalm toe en kruid met ‘Scandinavian Forest’ en zout. Meng goed door zodat je een egale massa krijgt en rol er 4 worsten van. Wikkel de worsten (individueel) in aluminiumfolie en span op zodat de worsten goed strak zitten. Gaar ze in de voorverwarmde oven voor 10 min.
4 Ondertussen zijn de aardappelen klaar. Giet ze af en plet met een pureestamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er 40 g boter door.
5 Snipper de lente-uitjes in fijne ringetjes en werk de stoemp ermee af.
6 Haal de zalmworsten voorzichtig uit de aluminiumfolie. Zet een pannetje op het vuur met 1 el boter en bak de zalmworsten er in aan.
7 Serveer de zalmworsten bij de preipuree.
Preistoemp met zalmworst is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop