1 Bereid de bouillon door de bouillonpasta met het kokend water te mengen. Houd de bouillon op temperatuur, zodat hij de rijst niet afkoelt als je hem erbij voegt.
2 Hak de ui fijn en fruit hem 5 min. in een pot met de helft van de boter.
3 Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Voor risotto moet je rondgraanrijst (arborio of carnoli) gebruiken. Deze rijst is rijk aan zetmeel en absorbeert vocht zonder papperig te worden, met perfect resultaat: van buiten is hij zacht en smeuïg, van binnen een tikje krokant.
4 Giet de wijn erbij en breng aan de kook.Zet dan het vuur lager en voeg een pollepel hete bouillon toe. Doe de saffraan erbij. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon bij als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ongeveer 18 min. koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenzijde krokant blijft. Haal de pot van het vuur.
5 Voeg de rest van de boter en de parmezaan toe. Meng en voeg zout en peper toe.
6 Dek af en laat 5 min. opzwellen. Serveer in hete borden. Risotto alla milanese smaakt heerlijk bij ossobuco.