Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma

4
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de uien en hak ze grof. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en bak de ui erin glazig. Voeg de roosjes bloemkool toe, zet onder water en kook de groenten gaar in ± 20 min. Giet er nog 1 el olijfolie bij en mix de soep. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  • 2 Voor de citroenroom: klop de room half op en voeg het sap van 1 citroen en de kurkuma toe. Gooi de citroen nog niet weg, want de zeste gebruik je voor de afwerking. Zet de citroenroom koud tot je de soep serveert.
  • 3 Verdeel de soep over de kommetjes en lepel er wat citroenroom bij. Werk af met de resterende olijfolie, enkele plukjes dille, citroenzeste en een beetje pimentpoeder.

Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept