1 Kook de rijst 10 minuten in een grote hoeveelheid kokend water.
2 Verwarm ondertussen 5 el arachideolie in een wok of een grote pan. Doe er een ei in en maak een omelet. Haal de omelet uit de pan en leg hem op een bord.
3 Doe opnieuw 5 el arachideolie in de wok en bak er de fijngesneden rundsreepjes in. Haal de reepjes uit de pan wanneer ze goed gebakken zijn. Voeg opnieuw 1 el toe en bak de groentjes 2 minuten op een hoog vuur. Dek af en laat nog 2 minuten sudderen.
4 Giet de gekookte rijst af en spoel ze even onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de wok. Doe er het vlees, de garnalen, de gehakte omelet, 2 el arachideolie en de sojasaus bij. Bak 2 minuten op een hoog vuur en blijf roeren. Dien onmiddellijk op met wat extra sojasaus en naar smaak wat sweet chilisaus.
Gebakken rijst 'land en zee' is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm