1 Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de fijn gehakte sjalotten in aan gedurende 2 min. Voeg de rijst toe, roer 2 min., doe er de limoncello bij. Laat 1 min. sudderen, voeg dan het water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de sneetjes pancetta verspreid op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat in ongeveer 8 min. bruin bakken in de oven. Laat op keukenpapier uitlekken.
3 Verwarm een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalmporties in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. 30’ grillen aan elke kant, neem van het vuur en kruid met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
4 Doe ondertussen de boter en het gehakte basilicum bij de risotto, meng goed.
5 Schik de risotto op de borden, leg er de zalm bovenop en schik hierrond de sperziebonen (gekookt op de manier van jouw keuze). Werk af met de verbrokkelde pancetta en serveer meteen.
Gegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)