Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan

4
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de kikkererwten in ongezouten kokend water tot ze zacht zijn.
  • 2 Stoof de gehakte look en ui gedurende 8 minuten in een eetlepel olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur. Voeg de in blokjes gesneden selderij en wortel toe en laat nogmaals 5 minuten garen. Voeg de tomaten, de saffraan, de komijn, de paprika en 1,5 liter warm water toe. Breng op smaak met wat zout. Laat zacht koken gedurende 15 minuten.
  • 3 Giet de kikkererwten af zodra ze gaar zijn en doe ze bij de bouillon.
  • 4 Snijd 10 selderijblaadjes fijn en de ham in dunne linten. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels citroensap.
  • 5 Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de selderij en de hamlinten. Verdeel de olijfolie-citroenmengeling over de kommen en serveer.

Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept