1 Kook de kikkererwten in ongezouten kokend water tot ze zacht zijn.
2 Stoof de gehakte look en ui gedurende 8 minuten in een eetlepel olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur. Voeg de in blokjes gesneden selderij en wortel toe en laat nogmaals 5 minuten garen. Voeg de tomaten, de saffraan, de komijn, de paprika en 1,5 liter warm water toe. Breng op smaak met wat zout. Laat zacht koken gedurende 15 minuten.
3 Giet de kikkererwten af zodra ze gaar zijn en doe ze bij de bouillon.
4 Snijd 10 selderijblaadjes fijn en de ham in dunne linten. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels citroensap.
5 Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de selderij en de hamlinten. Verdeel de olijfolie-citroenmengeling over de kommen en serveer.
Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan is een recept van Delhaize