1 Stoof de pancetta in een pan op een zacht vuurtje, zonder vetstof te gebruiken.
2 Schil de appels en pel de uien. Snijd alles in blokjes. Hak de salie fijn. Voeg de appels, de salie en de uien toe aan de pan en laat nog 5 min. bakken op een zacht vuurtje.
3 Voeg wat citroensap en de citroenschil toe.
4 Laat de oven voorverwarmen op 6 / 180°C. Snijd het kalkoenvlees doormidden en leg het open. Kruid met peper en zout. Leg hierop de appelmengeling en rol op. Bind dicht met een touwtje.
5 Leg het gebraad op een ovenplaat, bestrijk het met boter, en doe er zout en peper op. Meng het appelsap en de honing. Giet hiervan de helft over het gebraad en laat 40 min. garen in de oven, waarbij je het gebraad om de tien min. met een deel van het overblijvende appelsap overgiet.
6 Snijd het gebraad in plakken alvorens het met de saus op te dienen.
Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)