1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Strooi een weinig peper en zout op beide kanten van het gebraad. Leg de helft van de sneetjes spek op het werkblad. Leg het gebraad erop, omwikkel het met het spek en bedek het bovenste deel met de rest van het spek. Leg de rozemarijn over de lengte van het gebraad. Bind vervolgens het gebraad in en geef het een mooie vorm. Leg het in een met olie bestreken ovenschotel. Snijd de knoflookbol horizontaal in twee en leg hem op de schotel, met de gesneden kant naar onderen. Giet er 10 cl water over en zet het gebraad 45 min. in de oven. Giet 3 keer braadvocht over het gebraad.
2 Schil de groenten en snijd ze in frietjes. Stoof de fijngehakte sjalot aan in een pan op een matig vuurtje met 1 eetlepel olie. Voeg de groenten en 10 cl water toe. Strooi peper en zout, dek af en laat 15 min. koken op een zacht vuur. Na 15 min. haal je het deksel eraf en laat je de groenten verder koken terwijl je ze regelmatig omroert.
3 Wanneer het gebraad klaar is, haal je het uit de oven en hou je het warm. Giet het braadvocht in een pan en voeg er de gepelde knoflook aan toe. Giet het witbier erbij en breng aan de kook. Mix de saus en voeg room toe. Kruid af naar smaak.
4 Dien het gebraad op met de groenten en de saus.
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten is een recept van Delhaize