1 Verwarm een eetlepel olijfolie en een noot boter in een stoofpan en bak het kalfsgebraad aan alle kanten mooi bruin op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en leg er de gepelde, hele sjalotten rondom. Doe er de witte wijn en de rozemarijn bij en zet een deksel op de pan. Laat 40 min. sudderen op zacht vuur, draai het gebraad regelmatig om.
2 Maak ondertussen de oesterzwammen schoon en snij de grootste in stukken. Verwarm 2 eetlepels olie en een noot boter in een grote pan en bak hierin de geperste knoflooktenen op zacht vuur. Voeg na 2 min. de oesterzwammen toe en bak ze enkele minuten op vrij hoog vuur tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
3 Leg het gebakken gebraad op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Verwijder de rozemarijn uit de pan en doe het bindmiddel in de saus, laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4 Snij het gebraad in plakken en dien het meteen op met de saus, de sjalotten en de oesterzwammen. Serveer met lekkere, huisgemaakte puree.
Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen is een recept van Delhaize