2 Bind het gebraad, leg het in een schotel en smeer het in met een beetje boter; doe er zout en peper op. Bak 30 min. in de oven (20 min. per 500 g).
3 Giet ondertussen de porto in een steelpan en kook deze op een flink uur tot de helft in. Doe de wildfond erbij en kook 1/3 in. Doe er de verkruimelde sneetjes peperkoek bij, meng op zacht vuur met de garde tot een homogene saus. Zet van het vuur en doe er een nootje boter (15 g) bij; kruid af.
4 Snij de vijgen in 4 en laat ze op matig vuur goudbruin bakken in een pan met een nootje gesmolten boter.
5 Laat het gebraad 5 min. rusten onder aluminiumfolie voordat je het in sneetjes versnijdt. Dien heel warm op met de saus, de vijgen en gratin dauphinois.
Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek is een recept van Delhaize