1 Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C. Rasp de wortel heel fijn. Meng de helft van de zachte boter, de suiker, het ei en de plattekaas met de elektrische garde. Doe er dan de bloem en het zout bij; klop opnieuw goed op. Verwerk er dan de wortel in.
2 Leg op de ovenplaat die is bedekt met bakpapier, met behulp van 2 lepeltjes of een effen spuitzak kleine hoopjes deeg goed uiteen, ongeveer een halve noot groot. Laat 10 min. goudbruin bakken in de oven (je hebt verscheidene bakbeurten nodig). Laat afkoelen op een rooster.
3 Meng de rest van de zachte boter, de choco en de geraspte chocolade. Zet even in de koelkast (de crème moet smeerbaar blijven). Kleef de whoopies 2 per 2 aaneen door ze gul in te smeren met crème. Bestrooi de omtrek met suikerparels. Zet de whoopies op een koele plaats (maar niet in de koelkast) als je ze niet meteen opsmult!
De whoopies van Zwarte Piet is een recept van Delhaize