1 Pers de knoflook, snipper de bieslook en dille fijn en lepel deze samen met de knoflook onder de yoghurt. Kruid met peper en zout en je hebt de perfecte yoghurtdip.
2 Verwarm de friteuse voor op 170°C.
3 Bereid het beignetbeslag: neem een grote mengkom en stort er de bloem in uit. Kruid stevig met peper en zout en giet het bier erbij. Meng even goed door met een klopper tot een mooi zacht mengsel.
4 Snijd de wijtingfilets in lange reepjes van ± 1 cm dik en haal ze door het beslag.
5 Bak de wijtingreepjes gaar en goudbruin in de friteuse gedurende enkele minuten.
6 Laat de visbeignets goed uitlekken op een keukenpapiertje en bestuif met currypoeder en grof zeezout.
7 Serveer meteen met de frisse yoghurtdressing erbij.
Wijtingbeignets met kruidenyoghurtdip is een recept van Delhaize