1 Schil de gember en rasp hem fijn. Snijd de rode peper in twee, verwijder de zaadlijsten en de pitten en snipper fijn. Pel en pureer de knoflook en snijd de rode kool in repen van ± 5 cm lang. Sluit af met de uien; pel ze en hak grof.
2 Zet dan een pan op het vuur met 1 el olijfolie en bak de rode ui en de rode kool. Voeg de tijm, laurier en gember toe. Zet het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 25 min garen zodat je een mooie ‘chutney’ krijgt. Voeg later de balsamicoazijn, rode peper, knoflookpuree en 2 el suiker toe. Laat nog eens zo’n 25 min pruttelen op een zacht vuurtje zodat je een ‘moesachtige’ structuur krijgt.
3 Spoel de appelen en snijd ze in blokjes. Zet een pan op het vuur met 1 el olijfolie en bak de appelen. Bestrooi met 1 el suiker en bak verder tot de appelen lekker zacht zijn. Voeg ze bij de rode koolchutney en laat alles afkoelen. Kruid met peper en zout.
4 Rol dan het kabeljauwhaasje in de plakjes spek. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de pakketjes 2 à 3 min (afhankelijk van de dikte) rondom. Kruid met peper en zout.
5 Snijd de kabeljauw in stukken van zo’n 5 cm en serveer er de chutney van rode kool en appeltjes bij.
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes is een recept van Delhaize