1 Schil en leg de rapen in een kookpot gevuld met gezouten koud water. Breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 30 min. garen. Giet ze af en leg ze in koud water.
2 Bak ondertussen in een steelpan de fijngehakte ui aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de geperste looktenen toe en de grofgehakte kastanjes. Dek af en laat 15 min. stoven. Neem van het vuur.
3 Snij intussen de paprika in blokjes en laat ze 5 min. in de room stoven op zacht vuur. Mix fijn, voeg de eierdooier toe en breng op smaak met peper en zout.
4 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
5 Snij het hoedje van de rapen en hol ze voorzichtig uit met een parisiennelepel. Neem er 100 g vruchtvlees van, hak het grof en doe het bij de kastanjes. Voeg ook de peterselie en 30 g parmezaan toe, breng op smaak met peper en zout. Vul de rapen en zet ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Bestrooi ze met de resterende parmezaan en bak ze goudbruin in de oven gedurende 15 min.
6 Verwarm de saus zachtjes zonder ze te laten koken.
7 Dien de rapen op met een beetje saus en serveer de rest apart.
Raapjes gevuld met kastanjes, romige saus met paprika is een recept van Delhaize