Hummus

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de kikkererwten in een kom en zet ze onder met voldoende water. Laat ze een nacht weken.
  • 2 Giet ze de dag nadien af en kook ze gedurende 50 minuten in water.
  • 3 Pel de knoflook en snipper fijn.
  • 4 Giet de kikkererwten af en houd het kookvocht even apart. Mix ze tot een mooie gladde puree met de knoflook, het citroensap, de sesamzaadjes, de komijn, de chili, 1 ½ dl van het kookvocht, de olijfolie, peper en zout. Voeg, indien nodig, extra kookvocht toe.
  • 5 Verdeel de hummus over verschillende kommetjes. Besprenkel ‘m met olijfolie net voor het serveren en werk af naar keuze met verse koriander, platte peterselie en paprika-, chili- of komijnpoeder. Geef er pitabroodjes bij.

Hummus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept