Pilav met kip op Caraïbische wijze

4
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter en 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak er de kippenonderbouten in gedurende 15 min. op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  • 2 Doe 2 eetlepels olie in een wok of diepe pan. Bak hierin, op zacht vuur, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika. Voeg na 5 min. de fijngesneden chilipeper en de geperste knoflooktenen toe, roer 1 min., voeg de rijst toe, de tijm en de geraspte kokosnoot.
  • 3 Roer 2 min. en voeg de kokosmelk toe, dezelfde hoeveelheid warm water, het verkruimelde bouillonblokje en de saffraan. Meng en leg er de kippenonderbouten in (druk ze er een beetje in).
  • 4 Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de kooktijd om.
  • 5 Spoel de kikkererwten goed onder koud water, laat ze uitlekken en doe ze bij in de wok. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
  • 6 Bestrooi met de fijngesneden uitjes,serveer meteen met partjes limoen.

Pilav met kip op Caraïbische wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tomatenpilav met kruidige kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Quinoa pilav met chipolataworstje
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept