1 Verhit de boter en 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak er de kippenonderbouten in gedurende 15 min. op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
2 Doe 2 eetlepels olie in een wok of diepe pan. Bak hierin, op zacht vuur, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika. Voeg na 5 min. de fijngesneden chilipeper en de geperste knoflooktenen toe, roer 1 min., voeg de rijst toe, de tijm en de geraspte kokosnoot.
3 Roer 2 min. en voeg de kokosmelk toe, dezelfde hoeveelheid warm water, het verkruimelde bouillonblokje en de saffraan. Meng en leg er de kippenonderbouten in (druk ze er een beetje in).
4 Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de kooktijd om.
5 Spoel de kikkererwten goed onder koud water, laat ze uitlekken en doe ze bij in de wok. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
6 Bestrooi met de fijngesneden uitjes,serveer meteen met partjes limoen.
Pilav met kip op Caraïbische wijze is een recept van Delhaize