1 Zet de oven aan op th. 6 – 180°C en laat er de pistolet in drogen.
2 Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
3 Schil en snij intussen de aardappelen in stukken en kook ze in water gaar.
4 Doe de olie en het geperste lookteentje in een grote braadpan en stoof de spinazie tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Neem van het vuur, voeg de ricotta toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
5 Breek intussen de pistolet in stukken en neem er ongeveer 35 g van. Doe die 35 g in de beker van de hakmolen, samen met de takjes peterselie en de parmezaan. Laat draaien tot een grof, maar homogeen paneermengsel.
6 Verdeel de spinazie over een ovenschaal, leg er de kabeljauwfilets op, bedek alles met het paneermengsel en zet 15 minuten in de oven.
7 Giet de gare aardappelen af en prak ze met de melk of de room tot puree, breng op smaak met peper en zout.
8 Serveer alles warm.
Gratin van kabeljauw met ricotta en spinazie is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)