1 Snij het brood in kleine stukken, doe ze in een mengschaal, overgiet ze met 1 l warme koffie en meng. Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met warme koffie. Laat alles minstens 2 uur rusten.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Meng de losgeklopte eieren zorgvuldig onder het brood. Voeg dan de suiker toe, het kaneelpoeder en de uitgelekte rozijnen.
4 Meng en giet het broodmengsel in een rechthoekige (24 x 18 cm), met bakpapier beklede, taartvorm. Laat 1 uur in de oven bakken. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm. Serveer koel.
5 Je kan de bodding met een laagje suikerglazuur bedekken. Doe hiervoor 3 eetlepels water in een kom en voeg geleidelijk aan en al roerend met de garde de bloemsuiker toe. Strijk het glazuur meteen uit met behulp van een spatel en laat opstijven.