2 Zet een pannetje op het vuur met de boter, voor de speculoosbodem. Verkruimel de koekjes en de speculoos. Meng met de gesmolten boter.
3 Bedek een springvorm met een vel bakpapier en spreid het speculoosmengsel over de bodem van de vorm, druk goed aan.
4 Meng de roomkaas met de suiker, de vanille, de eieren en de zure room met de mixer. Smeer het deeg gelijkmatig over de speculoosbodem.
5 Bak de kaastaart gedurende 40 min in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.
6 Gril de amandelen in de oven op 150°C gedurende 15 min. Maak de karamel: zet een pannetje op een middelhoog vuur met de suiker en voeg 0,3 dl water toe. Laat smelten tot het mengsel begint te kleuren. Voeg de amandelen toe. Blijf 5 min roeren, zet dan het vuur zachter. Laat nog 15 min op een zacht vuur pruttelen. Stort op een bakplaat en spreid uit.
7 Laat afkoelen en breek vervolgens in stukjes.
8 Laat de boter voor de karamelsaus smelten op een hevig vuur, samen met de suiker. Roer goed en voeg de room toe. Giet de saus over de afgekoelde cheesecake en werk af met de gekarameliseerde amandelen.
Cheesecake met amandelen en karamel is een recept van Delhaize