Moussaka

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 Print dit recept
  • 3 75 g sojaboter
  • 4 1 kg aardappelen
  • 5 75 g tarwebloem
  • 6 700 ml sojamelk
  • 7 olijfolie
  • 8 1 ui, fijngesneden
  • 9 500 g veggie gehakt 1
  • 0 3 teentjes knoflook, fijngesneden 1
  • 1 6 verse tomaten (of 2 blikken tomatenstukjes) 1
  • 2 3 middelgrote aubergines (in dunne schijfjes) 1
  • 3 1 theelepel oregano 1
  • 4 peper en zout 1
  • 5 nootmuskaat 1
  • 6 Warm de oven voor op 180°C en kook de aardappelen beetgaar. 1
  • 7 Maak de bechamelsaus: laat de sojaboter smelten en klop er de bloem door. Giet hier geleidelijk aan en onder voortdurend roeren de sojamelk bij tot je een gladde, stevige saus bekomt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat nog even doorkoken. 1
  • 8 Maak ondertussen de tomatensaus: stoof de uien aan in wat olijfolie, samen met de look, oregano en het veggiegehakt. Giet de stukjes tomaat erbij en laat alles goed doorkoken. 1
  • 9 Gril de aubergine in de oven of bak ze langs beide kanten gaar in een pan met wat olijfolie. 2
  • 0 Snijd de afgegoten aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm. 2
  • 1 Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aubergine, een laagje aardappel en giet er een laagje tomatensaus over. Herhaal dit nogmaals. Leg op de tomatensaus nog een laagje aubergines en eindig met een laag bechamelsaus. Plaats de moussaka 15 minuten in de oven.

Moussaka is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka met kaas en yoghurt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka met kaas en yoghurt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept