2 Rol het zanddeeg uit en bedek je taartvorm ermee.
3 Bak de bodem voor ± 20 min lichtjes bruin. Gebruik de gedroogde peulvruchten of bakparels zodat de bodem niet rijst in de oven (= blindbakken) en zodat je straks de taart zonder problemen kunt vullen. Tip: leg een bakpapiertje ter grootte van de bodem op het deeg zodat de bakparels niet aan het deeg blijven plakken.
4 Pel alle citrusvruchten (behalve de citroen) ‘à vif‘ en snijd de partjes los. Houd ze even apart.
5 Ga dan verder met de crème. Zet een pannetje op een zacht vuurtje en klop de 4 eigelen erin luchtig. Pers de citroenen en voeg het sap samen met de suiker toe aan het eimengsel. Blijf verder kloppen tot het mengsel opstijft. Neem het pannetje van het vuur, roer de boter erdoor en laat afkoelen.
6 Verdeel de citroencrème over de taartbodem en werk af met de citrusvruchtpartjes.
Taart met citrusvruchten is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gekarameliseerde kip met citrusvruchten en rood pepertje