1 Zet een grote pot water op het vuur met het bouillonblokje en het kruidenboeket en breng aan de kook. Maak de bloemkool schoon en verwijder de beschadigde bladeren. Laat de mooiste blaadjes aan de bloemkool hangen tijdens het koken en het bakken. Kook de bloemkool gaar in de groentebouillon gedurende 15 min.
2 Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten en meng deze met de honing. Haal de bloemkool uit de bouillon en laat drogen. Overgiet ze met de honingboter en bak in de oven gedurende ± 25 min, tot ze gekleurd is.
3 Snijd de lente-ui in ringetjes. Spoel de kruiden en pluk de blaadjes. Houd de mooiste blaadjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng de gehakte kruiden met de verse kaas en de zure room. Kruid met peper en zout.
4 Haal de bloemkool uit de oven, kruid met peper en zout en geef er de verse kruidenkaas bij. Werk af met de resterende kruiden.
Geroosterde bloemkool met verse kruidenkaas is een recept van Delhaize