Varkenshaasje met sinaasappel en honing

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van een sinaasappel fijn, je hebt 1 eetlepel nodig. Pers het sap uit 3 sinaasappels.
  • 2 Verwarm de olie en de boter in een diepe pan en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • 3 Doe er het sinaasappelsap en de geraspte schil bij, de tijm en de honing. Roer goed op de bodem van de pan, dek af en laat 30 min op zacht vuur sudderen, draai het vlees halverwege de baktijd om.
  • 4 Schil de overige 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij ze dan in halve schijven.
  • 5 Leg de varkenshaasjes op een snijplank en doe het bindmiddel bij de saus. Breng aan de kook en voeg peper en zout toe indien nodig. Voeg de sinaasappelschijven toe en breng opnieuw even aan de kook.
  • 6 Snij de varkenshaasjes in dikke plakken, bedruip met de saus en serveer met puree en een salade van veldsla en/of witlof.

Varkenshaasje met sinaasappel en honing is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept