1 Meng, met de garde, de honing en de azijn in een kom. Voeg dan de ketchup toe, de sojasaus en de Worchestersaus. Schil de ananas, verwijder het harde kerndeel en snij het vruchtvlees in schijven. Zet opzij.
2 Snij de paprika’s in reepjes en het vlees in kleine blokjes. Verwarm de olie in een grote, diepe pan en bak er de varkensblokjes in op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Voeg de paprikareepjes toe, roer 1 min., doe er dan 3 eetlepels saus bij. Roer op een vrij hoog vuur tot alles gekarameliseerd is. Voeg de rest van de saus toe en laat nog 5 min. sudderen op een heel zacht vuur.
3 Verwarm ondertussen de boter in een grote pan en bak de ananasschijven goudbruin op een hoog vuur.
4 Serveer heel warm met de rijst die je gelijktijdig liet garen. Je kan alles eventueel bestrooien met gesnipperde lente-uitjes.
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas is een recept van Delhaize