2 Schil en snij de pastinaken in stukken. Doe ze in een kookpot, voeg de melk en het fijngesneden lookteentje toe. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 20 minuten op zacht vuur sudderen.
3 Schil en snij de appels intussen in stukken en bak ze goudbruin in een klontje gesmolten boter in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met suiker en voeg de fijngehakte salie toe.
4 Bak ook de varkensmedaillons goudbruin in een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
5 Giet de pastinaken af, maar bewaar 15 cl van de melk. Giet die melk bij de pastinaken en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout en voeg een snuifje nootmuskaat toe.
6 Serveer alles warm.
Varkensmedaillons met appels en pastinaakpuree is een recept van Delhaize