1 Hak de helft van de knoflook fijn en voeg 2 eetlepels olijfolie, sojasaus, de honing, de ketchup, de chilivlokken en het water toe. Zout. Leg de spareribs op een grote schotel en giet de marinade erover. Laat 30 min. marineren en roer regelmatig.
2 Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C. Bak de spareribs gedurende 20 min., draai ze af en toe om en giet er regelmatig marinade over.
3 Schil de buitenkanten van de bloemkoolstengels met een groenteschiller. Snijd de stengels en de bladeren in stukjes. Hak de overige teentjes knoflook fijn en stoof ze gedurende 2 min. aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de bloemkoolstengels en -blaadjes toe samen met de waterkers. Zout, peper en bak de groenten 10 min.
4 Verwarm de puree in de microgolfoven.
5 Dien de spareribs op met de bloemkoolstengels en de puree.
Gemarineerde en gekarameliseerde spareribs, gebakken bloemkoolstengels met look is een recept van Delhaize