1 Maak het witlof schoon en kook de stronkjes gaar in gezouten water gedurende 12 min.
2 Haal de stronkjes uit het water en laat ze goed uitlekken. Snijd de stronkjes overlangs in 2 en leg er een plakje comté tussen. Kruid af met peper en zout en wikkel een plakje ontbijtspek rond het stronkje zodat je een compact rolletje krijgt.
3 Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur, smelt de helft van de boter en fruit er de fijngesnipperde sjalot in. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Giet er op het einde de room bij en laat nog 5 min goed doorkoken.
4 Bak de gevulde witlofstronkjes gaar in de rest van de boter.
5 Serveer de gevulde wiltoofstronkjes met het sausje van Côtes du Jura. Heerlijk als hapje of als voorgerecht.
Witlofrolletjes gevuld met comtékaas en sausje van côtes du jura is een recept van Delhaize