Wintersalade met witlof, croutons en een gepocheerd ei

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster het brood.
  • 2 Snijd het witlof fijn. Was de appel en snijd in sliertjes.
  • 3 Doe de boter in een kleine pot. Verwarm op een matig vuur tot ze karamel kleurt. Neem de gebruinde boter uit de pot en giet ze door een fijne zeef. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de witte wijnazijn en de gebruinde boter. Werk af naar smaak met zout en peper.
  • 4 Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn en een snuifje zout, gedurende 3 à 4 min. Dep de eieren droog.
  • 5 Dien de groene slamengeling op met het witlof, de appel, de croutons, de notenmengeling en de gepocheerde eieren. Voeg vinaigrette toe naar smaak.

Wintersalade met witlof, croutons en een gepocheerd ei is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Wintersalade met appel, blauwaderkaas en walnoten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wintersalade met knolselderij
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wintersalade met zalm
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wintersalade met rode kool
35 min - Voorgerecht
Bekijk recept