1 Snijd de witte kool flinterdun met een mandoline en besprenkel met de witte wijnazijn. Bestrooi met de suiker en de komijnzaadjes, giet er een klein scheutje water bij en meng alles zachtjes door. Laat even marineren zodat de witte kool zachter wordt, maar toch nog een tikkeltje krokant blijft.
2 Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Bak de worsten gaar en goudbruin. Tip: prik niet in de worsten bij het omdraaien, zo voorkom je dat ze barsten.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Snijd de courgette overlangs in dikke plakken van ½ cm. Zet een grillpan met wat olijfolie op het vuur, laat superheet worden en gril de courgette langs beide kanten. Kruid met peper en zout.
5 Rasp de comté. Snijd de stokbroodjes open en beleg de ene helft met een plakje gegrilde courgette en bestrooi de andere helft met de geraspte comté. Schik de worst op de courgette en rasp er nog wat comté over. Plaats de ‘hot dogs’ op de bakplaat en schuif ze in de oven. Hoelang? Totdat de kaas gesmolten is.
6 Haal de ‘hot dogs’ uit de oven en lepel er wat witte koolsalade bij. Werk af met de zongedroogde tomaten, de truffelmayonaise, de gebakken uitjes, enkele truffelschilfers en een takje waterkers. En nu smullen maar van dit (h)eerlijke ‘fast food’!
Hot dog deluxe met comtékaas is een recept van Delhaize