2 Houd enkele basilicumblaadjes en een paar pistachenootjes apart voor de decoratie. Voeg de helft van de parmezaan, de pistachenoten en de rest van het basilicum samen in de hakmachine en hak ze fijn. Maak er een dikke pasta van door er 3 eetlepels olijfolie aan toe te voegen.
3 Maak een diepe inkerving in het vlees om het open te vouwen. Snij er nog een keer overlangs door om een mooi groot stuk plat vlees te bekomen. Verspreid er de pistachemix over en rol de lap vlees op en bind hem samen.
4 Leg de rol gebraad in een ovenschotel, giet er een scheutje olie over en kruid het. Braad het 30 min.
5 Snijd de vijgen doormidden en laat ze karamelliseren in een pan met een mootje boter en de rietsuiker. Hak de resterende pistachenoten fijn.
6 Breng het water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes. Strooi er de polenta in terwijl je snel roert met een klopper. Laat 2 min sudderen. Voeg er de rest van de parmezaan bij en de boter. Meng goed. Breng op smaak en strooi er de oregano over.
7 Verwijder het touwtje van het gebraad, snijd het in schijfjes en strooi er de gehakte pistachenoten over en het resterende basilicum. Dien het op met de polenta en de vijgen.
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano is een recept van Delhaize