1 Snijd de varkensspiering in grove stukken. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak het vlees mooi bruin.
2 Kruid met peper en zout en bestrooi met wat bloem.
3 Snijd de selder, wortel en ui in kleine blokjes en voeg toe aan het vlees, laat even meestoven.
4 Bevochtig met de wijn, het water en de groentebouillon en voeg het kruidentuiltje toe.
5 Laat dit 40 min. sudderen op een laag vuur tot je een mooi ingedikte stoverij krijgt.
6 Verwarm de oven voor op 180°C.
7 Beboter een taartvorm van 24 cm doorsnede en bekleed met een vel bladerdeeg, snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en giet er de varkensstoverij in. Snijd een cirkel ter grootte van de taartvorm uit de andere rol bladerdeeg en bedek de taart hiermee zodat je een gesloten taart krijgt.
8 Besmeer de taart met een losgeklopt eitje en bak ze mooi goudbruin in de oven gedurende 30 min.
9 Serveer de taart met wat graanmosterd.
Taart met varkensspiering en mosterd is een recept van Delhaize