1 Hak de kalfsmedaillons fijn, net als de sjalot, de peterselieblaadjes en de bieslook. Giet alles in een schotel en voeg het gehakt, 1 rauw ei, het geperste teentje knoflook, de kruiden, de zoete wijn en het zout toe. Meng goed.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Snij de 2 ronde vellen bladerdeeg zodanig dat er 2 grote rechthoeken ontstaan. Leg 1 rechthoek deeg op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Leg de helft van de vulling erop en blijf 2 cm van elke rand. Bestrijk deze strook van 2 cm volledig met het tweede losgeklopte ei. Leg de hardgekookte en gepelde eieren op de vulling en bedek met de rest van de vulling. Bedek met de tweede rechthoek bladerdeeg. Maak de randen dicht. Bestrijk de bovenkant van de pastei met het losgeklopt ei. Snij een paar mooie figuren uit in de restjes bladerdeeg en kleef ze op de pastei en bestrijk ook met het losgeklopt ei. Maak met een mes een opening in het midden van de pastei.
4 Bak gedurende 45 minuten in de oven.
5 Serveer de pastei warm of koud, in schijfjes gesneden en met een beetje groene salade.
Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry) is een recept van Delhaize