1 Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking.
2 Bereid de kaassaus. Zet hiervoor een potje op een zacht vuur met de boter en laat smelten. Voeg de bloem toe en klop tot een roux. Laat even drogen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe onder voortdurend roeren. Laat op het einde nog even doorkoken op een zacht vuur en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Brokkel 2/3 van de kaas in de saus en meng tot de kaas volledig opgelost is.
3 Bak de spekblokjes kort in een pannetje. Laat goed uitlekken.
4 Boter een ovenschaal in en verdeel de pasta over de schaal. Giet de kaassaus erover, bestrooi daarna met de spekjes en brokkel de resterende kaas erover. Plaats nog even onder de grill.
5 Werk af met een rauwe eidooier en fijngesnipperde platte peterselie.
Pasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaas is een recept van Delhaize