Soep van groene kool Averbodetoast met kaas

6
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kool in fijne reepjes. Blancheer een handjevol reepjes kool gedurende 2 min, giet af en laat schrikken onder koud water. Houd deze geblancheerde reepjes even apart voor de afwerking.
  • 2 Pel de ui en snijd fijn. Zet een pot met een lepel boter op het vuur en bak de ui en overige reepjes kool erin glazig zonder te kleuren. Reinig de selder en snijd eveneens in stukken. Schil de aardappelen, snijd grof en voeg samen met de selder toe bij de kool. Giet het water erbij en brokkel de blokjes bouillon in de soep. Kruid met peper en zout.
  • 3 Breng de soep aan de kook en laat 20 min doorkoken. Mix de soep glad met een staafmixer en werk af met de reepjes geblancheerde kool. Roer er nog een ijskoud klontje boter door zodat de soep mooi glanst.
  • 4 Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de Averbodekaas en beleg de sneetjes brood met de geraspte kaas. Gril de sneetjes brood kort zodat de kaas smelt en het brood krokant gebakken wordt.
  • 5 Serveer de soep met een Averbodetoast. Voorzie 1 toast bij elke portie soep.

Soep van groene kool Averbodetoast met kaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept