Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een braadpan op het vuur, laat heet worden en smelt er een lepel boter in. Kruid het vlees met peper en zout en korst de stukjes hert rondom in de hete boter. Bij voorkeur doe je dit in enkele keren zodat het vlees goed dichtgeschroeid wordt. Het vlees hoeft niet gaar te zijn, want het gaart verder tijdens het stoven.
  • 2 Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en fruit er de ui en de knoflook in. Bestrooi met de bloem en voeg er de gekorste stukjes hert bij. Meng even en blus dan meteen met de wildfond en de Gouden Carolus. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de 'Luikse Siroop' toe.
  • 3 Snijd 2 sneetjes van de peperkoek en besmeer met mosterd. Leg de peperkoek met de mosterd naar beneden op de stoverij en breng aan de kook.
  • 4 Draai het vuur wat lager, zet een deksel op de pot en laat het vlees garen gedurende 2 à
  • 230 uur tot het vlees gaar en mals is.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes en verdeel ze gelijkmatig over een ovenschaal. Schik er enkele klontjes boter op. Kruid met peper en zout, gedroogde rozemarijn en gaar in de oven gedurende ± 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.
  • 6 Serveer de gebakken krieltjes bij het hertenstoofvlees.

Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept

Stoverij van varkenswangen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met varkensspiering en mosterd
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witlof, appelmoes met veenbessen
Hoofdgerecht
Bekijk recept