1 Kook de bulgur gaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af, besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met fijngehakte basilicum, peper en zout.
2 Schil de wortelen en snijd in de lengte in de helft of zelfs in
4 Zet een pan op het vuur met een lepel olijfolie en wat water en stoof de wortelen erin gaar.
3 Laat de kabeljauw en de garnalen ontdooien. Maak de lente-uitjes schoon, hak ze grof en maal de vis en de uitjes verder fijn in de keukenrobot. Snijd de rode peper in de helft, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de helft van de koriander fijn en voeg toe bij de vis, samen met de eieren en de rode peper. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
4 Zet een diep bord met het paneermeel klaar. Vorm 8 miniburgers van de visbereiding en wentel ze in het paneermeel. Zet een grote antikleefpan op het vuur met wat olijfolie en bak er de burgers mooi gaar en goudbruin in langs beide kanten.
5 Snipper de resterende koriander fijn en meng onder de yoghurt met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout en Espelettepeper.
6 Serveer de viskroketjes met de bulgur, de wortelen en geef er de yoghurtsaus bij.
Viskroketjes met garnalen, wortelen, bulgur en yoghurtsaus is een recept van Delhaize